Menü Bezárás

Miért jó a klímatizálás?

A klímatizálás nem csak a levegő hűtését jelenti. Egy modern klíma-berendezés a levegőt (belső teret) hűteni, szárítani, melegíteni, valamint a belső levegőt tisztítani, csíramentesíteni, fertőtleníteni és forgatni is tudja, mint egy ventilátor. Klímatizálással egy adott beltér hőmérsékletét és páratartalmát tudjuk folyamatosan egy általunk beállított szinten tartani télen és nyáron, javítva és kontrollálva ezáltal a komfort-körülményeket az életminőséget, a munka teljesítményt, a pihenés minőségét.

A klímatizálás egykor luxusnak tűnt, mára azonban szinte ugyanannyira fontos, mint a fűtés, hiszen a mai építészetben használt új anyagok és modern technológiák miatt épületeink télen hő-pótlást, nyáron pedig hűtést igényelnek.

Mikor különböző klíma-megoldásokat javasolunk, kényelmi, technológiai, ergonómiai és esztétikai/szépészeti szempontoknak is meg kell felelni.

A nyári melegben természetesen azt szeretnénk, hogy belépve egy helységbe minden oldalról kellemesen hűvöset érezzünk, ahelyett, hogy agresszívan jéghideg levegőt fújna ránk egy ventilátor.

Az is fontos szempont, hogy a beltéri egység beleolvadjon a környezetébe, s úgy tekinthessünk rá, mint berendezési tárgyra.

A klíma és légtechnika egyik legfontosabb kérdése a zajhatás.  A fűtés általában nem jelent zajterhelést, a hűtéssel azonban nem ez a helyzet. Nagyon nehéz olyan komforthűtést megvalósítani, aminek következtében nem mozog a levegő. A légmozgás pedig hanggal jár. Mennyivel, milyen intenzíven, ezt a kérdést szakemberünknek kell megoldania.

Forduljon hozzánk bizalommal!