Menü Bezárás

Milyen gépet vegyek?

A Fázom-Klíma Bt. tapasztalatai alapján nem feltétlenül a legdrágább gépek a legjobbak! A lakossági klímatizálás szegmensében is erősen érvényes az ár-érték vizsgálata egy berendezés esetében!

Először is vizsgáljuk meg ki gyártja a készüléket. Vannak nagyon jó kínai készülékek és vannak annak a márkának az almárkái.  Amikor szétbontunk egy gépet azonnal látszik, hogy az almárka 99%-ban ugyan az, mint az ismert márka. Még a hibakódok is egyformák, csak a logo más!

Másodsorban győződjünk meg arról, hogy milyen hűtőközeget tartalmaz! A legjobb és legújabb az R32-es hűtőközeg. Egy olcsó gép sokszor R410a hűtőközeggel van feltöltve. Ez a hűtőközeg már kivezetés alatt áll és az árát mesterségesen, évről-évre drasztikusan emelik. Ezért olcsó a gép (sok esetben). Figyeljenek oda erre!

Aztán vannak a „japán” márkák, amit sok esetben, Cseh országban, Thai-földön, vagy Kínában gyártanak! Csak a márkanév japán!

A Fázom-Klíma Bt. minden esetben meghallgatja a megrendelő igényét, figyelembe veszi a márkahűségét is, de őszintén elmondjuk a vevő által kiválasztott gépről a tapasztalatainkat! Vannak olyan márkák is amiket egyszerűen nem szerelünk fel, mert nem akarjuk, hogy az elvégzett munkánk után mégis szervízelni kelljen a gépet, vagy ami a legrosszabb, hogy a garanciális dolgait intézzük!