Menü Bezárás

Mi az inverter?

Az inverter egy olyan elektromos vezérlő egység a kültéri egységben, ami arra képes, hogy a kompresszort mindig a legoptimálisabban, ezáltal a leggazdaságosabban üzemeltesse, a kültéri és beltéri egységekből beérkezett, mért adatok alapján.

Ma már minden klíma berendezés inverteres.

Az inverter egy olyan elektromos vezérlő egység (Egy fokozatmentes teljesítmény szabályzó), ami arra képes, hogy a kompresszort mindig a legoptimálisabban (20-100% között), ezáltal a leggazdaságosabban üzemeltesse, a kültéri és beltéri egységekből beérkezett, mért hőmérsékleti adatok alapján. A teljesítményszabályozáson alapuló inverter technológiának köszönhetően lehetővé válik, hogy a készülék az átlagos 28-30 dBA helyett akár 22 dBA zajszintet produkáljon, mely garantáltan nem zavarja meg az éjszakai álmát. Ilyen alacsony zajszint a berendezésbe beáramló levegő sebességének csökkentésével valósulhat meg, mert a kültéri egység teljesítményét hozzá tudjuk igazítani a beltérin átmozgatott levegő mennyiségéhez.

A hagyományos, nem inverteres klímák ismérve, hogy a kiáramló levegő hőmérsékletét nagyon nehéz szabályozni: Ezért a szakemberek azt szokták ajánlani, hogy a berendezést a tartózkodási helyünktől minél távolabb helyezzük el a szobában, így a kifújt hideg levegő keveredni tud a helyiség meleg levegőjével.
Az inverteres berendezések esetében lehetőségünk van a kiáramló levegő hőmérsékletének szabályozására: A teljesítmény csökkentésével a befújt levegő hőmérséklete emelkedni fog – egy újabb jó pont!

Ma már minden új klíma berendezés inverteres.