Menü Bezárás

Hova helyezzük el a beltéri- és a kültéri egységet?

Ez a legkényesebb kérdés. A beltéri egység elhelyezését erősen befolyásolja a helyiségben tartózkodó emberek helyzete. A hideg levegő ne áramoljon közvetlenül egy tévét néző emberre, egy gyermekre, vagy egy ágyban fekvő idős, beteg emberre, mert megfázhat… Befolyásoló tényező lehet a helyiség falfelületeinek kialakítása, a falban futó rejtett vezetékek, fűtéscsövek, ablakok, erkélyek helyzete stb…

A fent említettek miatt sok esetben a beltéri egység elhelyezése kompromisszumot igényel. Van, amikor szakmailag nem indokolt az ügyfél által kitalált hely. Ilyenkor újra gondoljuk együtt és a legjobb megoldást keressük meg.

A kültéri egység elhelyezésénél fontos tényezők, hogy könnyen lehessen szervízelni, tisztítani, felszerelni és a lehető legközelebb legyen a beltéri egységhez. Egyre több ingatlannál fontos igény az, hogy ne látszódjon az utcáról!

Amikor egy rendelet azt szabályozza, hogy a klíma kültéri egysége nem lehet az utcafronton, akkor minden esetben személyesen mérjük fel a lehetőségeket. Előfordult már az is, hogy nem tudtunk klímát telepíteni a rendeletek miatt. Az esetek 95%-ban azonban van megoldás, de ilyenkor a megrendelőnek nagyobb mértékben kell a szakemberre hallgatnia, a saját elképzelésével szemben.