Menü Bezárás

Cseppvíz elvezetése

A cseppvíz (hűtés esetén) a klíma beltéri egységében képződik. Az elpárologtatóból belefolyik a cseppvíz tálcába. Ezek mind a beltéri egységben találhatók. Innen kell elvezetni a vizet. Általában a kültéri egység felé vezetjük, amennyiben a lecsöpögő víz nem zavar másokat, vagy rendelettel nincs szabályozva a kondenzvíz kivezetése a kültérbe.

Amikor klímát helyezünk fel társasházban, mindig megkérjük a tulajdonost, hogy keresse fel a közös képviselőt és kérdezze meg, hogy kivezethetjük-e a cseppvizet az utcára, vagy nem. Ha nem akkor nem érdemes széllel szembe pisilni, mert nagy büntetések lehetnek belőle, nem beszélve az újabb munkadíjról!

Amikor nem lehet a vizet az utcára csöpögtetni akkor megoldás lehet a függőleges ereszcsatornába vezetése, a belső, vagy teraszon lévő konténerbe gyűjtése, vagy elvezetése a fürdőszobába. Mindezt előzetesen egyeztetni kell.

A cseppvíz elvezetése gravitációs úton történik a legtöbbször. Emiatt a beltéri egységtől futó vezetékek kábelcsatornája sohasem vízszintes! egy kis lejtést mindig adni kell neki, amennyiben benne foglaltatik a cseppvíz elvezető cső.

A cseppvíz felfelé vezetése is megoldható, bizonyos határokon belül. Ilyenkor cseppvíz szivattyút építünk a rendszerbe. Ez mindig többlet költséggel jár és sok esetben többlet szervízeléssel is!